Acasa Game Produse Generatoare de aer cald Tehnologia generatoarelor ROBUR

Tehnologia generatoarelor ROBUR

 

 

KIP Impex este distribuitorul in Romania a echipamentelor Robur.De ce am ales sa promovam generatoarele Robur?

Sunt echipamente cu eficiente ridicate , revolutionare din punct de vedere al calitatii si designului , lucru ce l-au facut ideale pentru o gama larga de aplicatii.

Cladirile industriale sunt inalte , si o data cu cresterea inaltimii , temperatura plafonului poate fi cu 5-10 grade mai mare decat la nivelul pardoselii. Acest lucru duce la risipe importante de caldura; solutia cea mai comuna in astfel de cazuri fiind grilele pentru refularea aerului cald in zona de lucru.

Rezultat al proiectrii avansate si a experienei obinute în 30 de ani de fabricaie, generatoarele de aer cald Robur au facut posibila destratificarea aerului fara echipamente auxiliare datorita "efectului de sol"

 

Schimbtorul de cldur este proiectat cu aripioare duble verticale si orizontale, mrind suprafaa intern si extern de schimb.

Fabricat dintr-un aliaj special din aluminiu (conductibilitatea termic este de 10 ori mai mare decât în cazul oelului), permite temperaturi mai omogene si distribuite optim pe suprafaa schimbtorului. Suprafaa mare de schimb de cldur si absena zonelor de temperatur ridicat împiedic carbonizarea prafului atmosferic, asigurând un confort perfect. Generatoarele Robur permit utilizatorilor reducerea consumului si a stratificrii termice.

 

Secretul îl reprezint schimbtorul de cldur – adevrata inim a generatoarelor Robur – care împarte jetul de aer în diferite straturi ce au temperaturi diferite: temperaturi mai reduse în straturile superioare si temperaturi mai ridicate în straturile inferioare. Rezult meninerea aerului mai cald la nivelul solului de ctre aerul mai rece de deasupra. Aceste diferene de temperaturi în jetul de aer asigur o omogenizare complet a aerului reducând diferena de temperatur dintre plafon si sol. “Efectul de sol”- patent Robur, permite utilizatorilor reducerea consumului produs de stratificare, realizând economii de energie de pân la 22%.

   

Stratificarea aerului cald în zona acoperisului cldirilor înalte poate duce la rcirea zonei de lucru.

Testele realizate la Centrul de Cercetare Si Proiectare Robur pe diferite echipamente de încalzire pe gaz, (vezi graficul din dreapta) au aratat c pentru generatoare de pardoseal si tuburi radiante, diferena de temperatur pe vertical între 1 m si 6m este de aproximativ 9 ˚C, iar pentru generatoare Robur diferena este de numai 1,5 ˚C. În plus, confortul produs de schimbtorul de cldur garanteaz o temperatur uniform si omogen a aerului la numai 4 m de echipament, caracteristici ce se menin chiar si la distane mari de echipament (pân la 40 m).

 

Arztorul atmosferic patentat Robur este produs din oel inoxidabil de înalt calitate si asamblat cu dou faluri pentru a permite dilatarea si a preveni fisurarea suprafeelor. Deasemeni, modelul flcrii este proiectat pentru a reduce temperatura la suprafa
a arztorului, optimizând distribuia cldurii si garantând performane constante în timp. Avantajele oferite de acest arztor:
Siguran si durabilitate în timp.
Rezisten la schimbri bruste de temperatur.
Proiectat pentru întreinere usoar.

 

Generatoarele din gama K, Evoluzione si F1 sunt echipate cu un arztor special cu premix echipat cu un sistem modulant pentru control proporional al debitului de gaz în funcie de aerul disponibil într-o proporie presetat.
Printre avantajele acestui tip inovator de arztor sunt:
întreinere soar.
fiabilitate.
Durat lung de via.
În plus, acest arztor asigur o reducere considerabil de NOx, astfel asigurând o ardere curat si cu eficien si
performane ridicate.

Cerere de oferta