Acasa Stirile
Pompe de caldura cu gaz la Piata Agro-alimentara din Alexandria.

Pompe de caldura cu gaz la Piata Agro-alimentara din Alexandria.

Categoria: Stirile
  I   Data: 08.12.2014
 

Pietele agro alimentare moderne evolueaza rapid.Schimbarile introduse in tot procesele de productie , procesare,retail afecteaza valoare bunurilor de la producator spre consumator.
In cazul pietei din Alexandria ,situata in Sudul Romaniei , recenta renovare s-a realizat cu un nou sistem efficient de racire si incalzire Robur. 

 

Piata Agro-alimentara din Alexandria este o structura metalica cu generoase suprafete vitrate.Foarte luminoasa si spatioasa, dar foarte calda vara si rece iarna, deoarece aporturile/pierderile termice sunt mari.

In plus lipsa unui sistem de ventilatie si mirosurile specifice faceau ca acest spatiu sa fie utilizat sub posibilitati.Studiul de fezabilitatea a evidentiat problema majora : puterea electrica era insuficienta pentru instalatia de racire .Lucrarile necesare maririi bransamentului electric impuneau o investitie suplimentara serioasa.

Alta cerinta esentiala :costuri de exploatare cat mai reduse, pentru ca investitia sa fie utilizata. Deoarece era disponibila alimentarea cu gaz  (pentru incalzire) s-a ales solutia climatizarii cu gaz.

 
 
Putere de racire disponibila (la 35C) = 136kW
Putere de incalzire disponibila la 0C = 160kW
Putere de incalzire disponibila la -15C = 130kW
Putere electrica maxima absorbita = 12,1kW/380V din care doar 7,2kW pentru racire
Consum maxim de gaz = 21,6 mc/h vara si 13,5 mc/h iarna

 

Utilizarea pompelor de caldura Robur ce functioneaza pe baza de gaz natural duce la numeroase beneficii:

Econimie de gaz
Va rezulta o economie de gaz de 30-40% care va fi verificata practic monitorizand orele de functionare cu ajutorul automatizarii instalate.
Reducerea costurilor de exploatare
Un consum mai redus de gaz si energie electrica duce la costuri de exploatare mai mici decat solutia cu chiller si centrala cu gaz. Costurile de intretinere/service sunt mai mici deoarece echipamentele nu au piese in miscare in circuitul frigorific si sunt extrem de fiabile.
Un mediu mai curat
Utilizand energie regenerabila,poluarea mediului inconjurator scade semnificativ.

Firma MIRAL INSTAL a propus aceasta solutie , avand deja experienta climatizarii cu gaz a birourilor proprii din Bucuresti.
Merita toate felicitarile pentru calitatea lucrarii executate si suntem convinsi ca vor beneficia de aceasta excelenta referinta in viitor.